
31 Mayıs 2020 16:20
Öğrencilere yönelik alınması gereken tedbirler, veliler ve personelin alması gereken önlemler, çalışma ortamları, güvenlik noktaları, okula girişler, servis araçları, yemekhane, kantin, su sebilleri gibi pek çok alanda uyulması gereken kurallar ayrı ayrı ele alındı.
Sosyal mesafeye her alanda dikkat edilecek
Buna göre okullarda her alanda sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek. Sosyal mesafe öğrencilere oyunlarla öğretilecek. Kullanılacak mekanlar doğal yöntemle, 40 dakikada bir havalandırılacak. Sınıflarda normal kontenjanın yarısı kadar öğrenci bulunması sağlanacak. Sosyal mesafe kuralı ile ilgili yönlendirme ve işaretleme gereken alanlar tespit edilerek işaretlenecek. Veliler zorunlu haller dışında okula giremeyecek, çocuklarını bırakıp ve alırken sosyal mesafeye uymaları amacı ile okul girişine belirleyici işaretler konulacak.
Su ve sabuna erişim olmayan alanlarda el dezenfektanı sayısı artırılacak, öğrencilerin uyku saatlerinde kampet ya da yataklarının arasında en az 1,5 metre mesafe bırakılacak. Her gün tüm yaşam alanlarında aynı öğrenciler bir arada olacak, gruplar arası geçişe izin verilmeyecek. Gruplardan sorumlu personelin de diğer gruplarla temas etmemesi sağlanacak. Eller ile sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, aydınlatma düğmeleri gibi) ve ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavaboların temizliği günde en az iki kez yapılacak. Faaliyetlerde kullanılan oyuncaklar ve diğer araç gereçler sağlık birimlerince uygun bulunan dezenfektan malzemeleri ile temizlenecek.
Okul personelinin okul içinde ve dışında giydiği kıyafetler farklı olacak
Okul personelinin tamamı tıbbi maske kullanacak ve maskelerini düzenli aralıklarla yenileyecek. Okula girerken personelin ateşi ölçülerek kayıt altına alınacak. Personelin okul içinde ve dışında giydikleri kıyafetler farklı olacak.
Okul ve ders giriş çıkışlarında, yığılma ve kalabalıkların önlenmesi için şubelere göre farklı saatler belirlenecek.
Servisler günde en az 2 kez temizlenecek, seyahat süresince şoför ve tüm yolcular maske takacak
Servis araçlarının özellikle sık temas eden yüzeyleri başta olmak üzere temizliği günde en az iki kez yapılacak, taşıma kapasitesi sosyal mesafe göz önüne alınarak planlanacak. Seyahat süresince araç içerisinde şoför ve tüm yolcuların tıbbi maske takmaları sağlanacak.
Yemekhanede öğrenciler 1 metre mesafe ile oturacak
Yemekhane görevlileri de yine hijyen kurallarına en üst düzeyde riayet edecek. Öğrenciler yemekhaneye kendi grupları ile gidecek, aynı masada en az 1 metre mesafe ile oturacak.
Hasta çocuklar okula kabul edilemeyecek
Bu süreçte grip ve benzeri bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler okula kabul edilmeyecek. Öğrenciler okula geldiklerinde kıyafetleri değiştirilecek ve elleri dezenfekte edilecek. Okula girişte, okuldan ayrılırken ve gün içinde öğrencilerin ateşi ölçülecek ve kayıt altına alınacak.
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, ÖĞRENCİLERLE BİSİKLET ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU, ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul programı kapsamında Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir [...]
09 Mayıs 2025 13:19
"SINIRLARLA YÜZLEŞMEK: BECERİLER VE DEĞERLER" KONFERANSI İSTANBUL'DA DÜZENLENDİ
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin katılımıyla İstanbul'da "Sınırlarla Yüzleşmek: Beceriler ve Değerler" [...]
09 Mayıs 2025 22:07
BAKAN YARDIMCISI MACİT, BURSA'DA SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen toplantıda sektör [...]
09 Mayıs 2025 13:27
GENÇTEK "AKRAN ÖĞRENME VE GENÇ BİLİŞİM EKOSİSTEMİ ZİRVESİ" AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin dört bir yanından gençleri bilişim ekosistemi içinde buluşturan 8-9 Mayıs tarihleri [...]
08 Mayıs 2025 14:44