BASIN AÇIKLAMASI

09 Şubat 2015 13:54

Bugün Cumhuriyet Gazetesinde “İbadethane Zorunlu Değil Dediler Ama” başlığıyla yayımlanan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.
 
Okullara ibadethane yapılması hususunda; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle kullanıcıların ve çalışanların ihtiyacını gidermek için yeni yapılan projelerde ibadethane açılması zorunlu hale getirildiğinden yeni yapılan projelerde ibadethane alanı planlanmaktadır.
 
Haberde iddia edildiği gibi, ibadetin zorunlu hale getirilmesi özellikle başarılı öğrencilerin namaz kılmaya, kız öğrencilerin ise başını örtmeye zorlanması yönündeki iddialar mesnetsizdir.
 
Ayrıca,  Cuma saatlerinde öğrencilerin zorunlu olarak namaza götürüldüğü ve derslerin aksadığı hatta boş geçtiği yönündeki iddialar da tamamen yersizdir.
 
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde öğle tatillerinin 45 dakikadan az olamayacağı hükmü yer almaktadır. Bu nedenle Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde Cuma saatleri öğle tatili  ile örtüştüğünden  derslerin aksaması ve boş geçmesi söz konusu değildir.
 
Bu nedenle haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği