
25 Mart 2015 12:49
25.03.2015 tarihinde Bugün Gazetesi’nde “MEB Okul Kapattı” başlığı ile yayımlanan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.
Hasan ÖNAL imzasıyla manşetten yayımlanan ve “Millî Eğitim Bakanlığı yurtdışında kendine bağlı iki okulun kapısına kilit vurdu.” ifadelerine yer verilen haber kamuoyunda olumsuz algı oluşturmaya yönelik bir kampanyanın parçasıdır.
Haberde yer alan iddialarda ifade edildiği biçimde Kazakistan’da bugüne kadar Bakanlığımıza bağlı bir okul açılmamıştır. Libya’daki ilköğretim okullarımızda ise 2011 yılı Şubat ayında Libya’da meydana gelen iç savaş sonrası güvenlik sorunları nedeniyle eğitime ara verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER ARASINDA DÜZENLENEN DENEME YARIŞMASININ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğince (TDED) Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar [...]
18 Nisan 2025 23:50
BAKAN TEKİN, GÜNCEL GELİŞMELER IŞIĞINDA "TÜRK EĞİTİM TARİHİ" PANELİNE KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da Güncel Gelişmeler Işığında "Türk Eğitim Tarihi" paneline katıldı.
18 Nisan 2025 19:33
15 BİN ÖĞRETMEN ALIMINA İLİŞKİN ALAN BAZINDA KONTENJAN DAĞILIMI AÇIKLANDI
Millî Eğitim Bakanlığınca, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuru duyurusu ile branş bazında kontenjan [...]
18 Nisan 2025 18:59
23 NİSAN ETKİNLİKLERİNDE ÖĞRENCİLERE MİLLÎ EGEMENLİK RUHU AŞILANACAK
Millî Eğitim Bakanlığınca 23 Nisan etkinlikleri tüm illerde millî egemenlik ruhunun çocuklara aşılanması, tüm çocukların [...]
19 Nisan 2025 15:00