Erzurum'da Öğrenciler Tarih Dersini Ecdat Yadigârı Tabyalarda İşledi

83

20 Mayıs 2025 17:11

İl Millî Eğitim Müdürlüğünün "Gençlik Haftası Ecdada Vefa" etkinlikleri kapsamında kentte bulunan 40 okuldaki öğrenci ve öğretmenler, servis araçlarıyla Mecidiye Tabyası'na götürüldü.
 
Öğrencilerin bir kısmı tabyaların sütunlarında Türk bayrağı açtı, bir kısmı da ellerinde Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşü yaptı.
 
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, tarihî mekânda düzenlenen etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, "Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizermiş, biz bu anlamda bu tarihi canlı tutmak amacıyla öğrencilerimizle burada olduğumuz için çok mutluyuz. Farklı zamanlarda çok daha güzel etkinlikler yapacağız." diye konuştu.
 
Vali Mustafa Çiftçi himayelerinde Erzurum'daki bütün tabyalarda çok ciddi çalışmalar yapıldığını anlatan Yıldız, bunları öğrencilere tanıtıp tarihi canlı tutmanın da en önemli görevleri arasında olduğunu kaydetti.