
11 Ocak 2025 16:28
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen "İstanbul Eğitim Araştırmaları Kongresi" başladı.
Kongrenin açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, tüm dünyada odaklanılan konulardan birinin, öğretim programları yani müfredat olduğunu söyledi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne neden ihtiyaç duyulduğuna değinen Yelkenci, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli özgün bir modeldir. Bilgi, kazanım temelli programlar uzun zamandır dünyada ve ülkemizde uygulanan programlardır. Burada aslında bilgi üzerinden bir öğretim programı yaptığınız zaman tüketime yönelik bir şey yapmış oluyorsunuz. İnsanlara becerileri verdiğiniz zaman ki bu çok basit bir meseledir. Beceri elde edildiği zaman o beceriyle üretebilirsiniz temel mesele budur. Bir diğer ihtiyaç noktası ise bilgi üzerinden her şeyi verme çabası." ifadelerini kullandı.
Yelkenci, Türkiye'de kullanılan eğitim modelinin birçok noktada özgünleşerek farklılaştığını kaydederek, hukukta yeni çıkan bir yaklaşım olduğunu, bu yaklaşımın "unutulma hakkı" şeklinde hayata girdiğini aktardı.
Unutulma hakkının öğrenciler için çok önemli olduğunu düşündüğünü ifade eden Yelkenci, "Burada bununla ilgili geçen yıl yaptığımız bir değişiklik tamamen buna yönelikti. Öğrencilerin görüntülerinin sosyal medyada paylaşılabilmesi için velisinden, çocuğun yaşı küçük olsa bile rehber öğretmen nezaretinde, öğrenciden izin alınarak yapılabileceği düzenleme tamamen unutulma hakkına yönelik bir çalışmadır." diye konuştu.
İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinin katkılarıyla Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi'nde "Türkiye Yüzyılı'nda Eğitim: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" temasıyla düzenlenen kongreye, eğitimciler ile üniversitelerden akademisyenler katıldı.
Kongre ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitim sisteminin güçlendirilmesi ve sahada uygulanabilir iyi örneklerin görünür kılınması amaçlanıyor.
Çeşitli oturumların gerçekleştirileceği kongre yarın da devam edecek.
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, PALANDÖKEN EKONOMİ FORUMU'NA KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından "2025 Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum'da [...]
26 Nisan 2025 19:20
"İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI" TAMAMLANDI
Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)", 27 Nisan 2025 Pazar günü [...]
27 Nisan 2025 12:25
BAKAN TEKİN, TÜRKMENİSTAN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği ve iki gün süren Türkmenistan ziyaretini değerlendirdi.
25 Nisan 2025 20:57
BAKAN TEKİN, TÜRKMENİSTAN'DA 2.ULUSLARARASI MATEMATİK OLİMPİYAT YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkmenistan'ın Aşkabat kentinde düzenlenen 2. Uluslararası Matematik Olimpiyat Yarışması [...]
25 Nisan 2025 20:32