
02 Haziran 2024 13:47
Millî Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınava bu yıl 8'inci sınıftaki 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu.
İki oturum hâlinde yapılan sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda; yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda gerçekleştirildi.
Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.
Cevap anahtarları, sınavdan kısa bir süre sonra yayımlandı. Öğrenciler sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra sınava girdikleri okullardan alabilecek.
LGS merkezî sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün yerleştirme sürecine ilişkin Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak.
Sözel Bölüm Kitapçığı için tıklayınız
Sayısal Bölüm Kitapçığı için tıklayınız
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, ERZURUM'DA ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da bayramlaşma programına katıldı, şehitliği ziyaret etti.
29 Mart 2025 21:30
BAKAN TEKİN'DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
29 Mart 2025 10:35
BAKAN TEKİN, ERZURUM'DA SPOR EĞİTİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum ziyareti kapsamında Kamp Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Antrenör ve Sporcu Bayramlaşması" [...]
28 Mart 2025 18:32
ZAMBİYA'DAKİ FETÖ BAĞLANTILI OKULLAR TÜRKİYE MAARİF VAKFINA DEVREDİLDİ
Zambiya'nın başkenti Lusaka'nın Kabulonga bölgesinde bulunan FETÖ bağlantılı okullar, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal [...]
28 Mart 2025 18:19