Yunus Emre Enstitüsü ile eğitim iş birliği protokolü

22 Aralık 2016 21:49

Yunus Emre Enstitüsü Ankara Merkez binası konferans salonunda düzenlenen protokol törenine, MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi  ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş katıldı.

 

"Güçleri birleştirmek için buradayız"

MEB Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi,  Millî Eğitim Bakanlığının 16 farklı ülkede, 71 okulu olduğunu belirterek, "Bu okullarda yaşadığımız en büyük sıkıntıların başında Türkçe öğretimiyle ilgili kaynak problemlerimiz olması yer alıyor. Devletimizin farklı kurumlarının güçlerini birleştirmek ve Türk kültürünü yaymak, güzel işler yapmak için buradayız." dedi. Son yıllarda Türkçe öğrenmeye yönelik talep olduğunu belirten Çiftçi, Türkçenin yaygınlaştırılması için iki kurumun çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

 

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de, gerçekleştirilen protokol ile Yunus Emre Enstitüsünün bulunduğu ülkelerde, Millî Eğitim Bakanlığının görevlendirdiği öğretmenlerin enstitü bünyesinde çalışmalarının ve iki kurumun Türk dili ve kültürünü tanıtmak amacıyla faaliyet yapmalarının eğitim için önemli bir atılım olduğunu ifade etti.

 

"Türk dilini öğretme konusunda da Yunus Emre Enstitüsünün hazırladığı kitap setlerinin yurt dışı ve yurt içinde kullanılması da özellikle iki kurumunun yurt dışında işbirliği alanlarını geliştirmesi açısından önem arz ediyor" açıklamasında bulunan Ateş, protokolün iki kurum için hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

MEB´den YEE´ye okutman desteği

Millî Eğitim Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan protokolle, bakanlıkça enstitüye okutman ve öğretmen desteğinde bulunulacak. Ayrıca uluslararası dil öğretimi standartları temel alınarak, enstitü tarafından hazırlanan "Yedi İklim Türkçe", "Türkçe Öğreniyorum" ve "Çocuklar İçin Türkçe" ders materyallerinin bakanlığın açtığı okullar, kurslar ve hazırlık sınıflarında kullanılması ve bakanlık tarafından basımının yapılması amaçlanıyor.